Novidam Capital Partners acquires Eclipse Group

April 2023

Het in New York en Amsterdam gevestigde private equity bedrijf Novidam Capital Partners* heeft de aandelen van het in Nederland gevestigde bedrijf Eclipse Group overgenomen. Een deel van het bestaande Management Team zal daarbij aanblijven.

Eclipse Group is een Hosted Managed Service Provider op het gebied van Customer Communication Management. Eclipse helpt haar klanten bij het transformeren van hun klantcommunicatieprocessen en klantervaring van analoge en fysieke contactpunten naar een ‘digital first’ benadering waarbij alle klantcommunicatie centraal in één platform is geïntegreerd.

De Customer Communications Management as a Service (CCMaaS)-oplossing is een unieke, zeer schaalbare en full-service SaaS-applicatie, momenteel in productie in Nederland daarnaast gericht op uitrol in het buitenland. Een overzicht van bestaande klanten zijn KLM Royal Dutch Airlines, De Nederlandsche Bank, Aegon, en meerdere overheidsinstanties en grote nutsbedrijven.

CCMaaS stelt bedrijven in staat efficiënt te communiceren via alle mogelijke kanalen en alle klantcommunicatie te controleren via één platform en kosten te verlagen door kostbare legacy systemen uit te faseren, terwijl de NPS en de medewerkerstevredenheid worden verbeterd. Dit maakt Eclipse Group en CCMaaS uniek en daarmee onderscheidend van de concurrentie.

Vanuit de solide basis die er al is, gaan Eclipse Group en Novidam Capital Partners verder uitbreiden in Europa en naar de Verenigde Staten, een snelgroeiende en innovatieve routekaart nastreven, en de vertrouwde relaties met bestaande klanten en partners voortzetten.

“Ik ben erg trots op de vooruitgang die we door de jaren heen hebben geboekt. Met de nieuwe mogelijkheden van onze CCMaaS-oplossing zijn we klaar voor de toekomst. Samen met Novidam Capital Partners en onze nieuwe board members, we zijn goed gepositioneerd om de volgende stappen in onze reis te zetten”, aldus Gijs Le Blanc, de CTO en mede-oprichter van het bedrijf.

“Ik ben vereerd om samen te werken met de uitmuntende Eclipse-teams in Nederland en Macedonië. Kijkend naar de bijzondere technologie die Eclipse levert en de vele tevreden klanten die wij hebben, heb ik er meer dan vertrouwen in dat we erin zullen slagen onze bestaande en nieuwe klanten te helpen hun Customer Communications Management-processen naar een hoger niveau te tillen”, aldus Stijn Giesberts, de nieuw binnengehaalde en frisse CEO van het bedrijf.

“We zijn erg enthousiast om samen te werken met Eclipse. Samen met Gijs le Blanc en het bestaande team, en onder leiding van Stijn Giesberts willen we de nummer één aanbieder in de markt blijven op het domein van Customer Communication Management, onze dienstverlening uitbreiden bij bestaande klanten en daarnaast internationaal uitbreiden”, aldus Alexander Schuil, Managing Partner van NCP.

*Novidam Capital Partners (NCP) is een waardengedreven investeringsmaatschappij gericht op door technologie gedreven dienstverlenende bedrijven. NCP werkt met uitzonderlijke managementteams en ondernemers en helpt hen groeien tot superieure en duurzame bedrijven, die langdurige partnerschappen koesteren.